BRit_banner_887_280.jpg
Hateha-Logo_199px350.jpg
Bijleveldbv_212px136.jpg

Hospice Issoria logo

De opbrengst van deze jubileumrit gaat in zijn geheel naar Hospice Issoria in Leiden.

Dit biedt een thuis aan mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Hier kunnen mensen uit de regio hun laatste dagen doorbrengen in een veilige en huiselijke omgeving. Helaas zijn de subsidies van het ministerie en de individuele bijdragen van de gasten niet kostendekkend.

De Stichting Vrienden van Issoria zorgt kosteloos voor financiƫle ondersteuning van het hospice. In het komende jaar zou Issoria graag enkele alarm-matten voor in bed aanschaffen. Deze matten geven een melding op de telefoon van de verpleegkundige wanneer een gast zijn bed verlaat.

Dit is speciaal van belang bij verzwakte en verwarde mensen die soms vallen als ze het bed verlaten. De alarm-matten hebben zich al in de praktijk bewezen en zorgen voor een extra stukje veiligheid in een moeilijke situatie.

2020 01 Issoria Hospice

2020 02 Issoria Hospice